Om oss

Krokfossen Bigård startet opp i 2017, med kurs og innkjøp av 4 bikuber. Jeg hadde ett stort ønske om å produsere mat på min lille eiendom, og som ihuga honningelsker, ble birøkt en fin mulighet.

Bigården drives av meg, Ingun og jeg får assistanse av min sønn Tom når det trengs. Bigården ble sertifisert i 2018, og er KSL-godkjent. Vi har nå to faste bigårdsplasser med ca 25 bikuber i Gudbrandsdalen. I juni er en del av kubene på pollineringsoppdrag i en lokal bringebæråker. Biene høster nektar fra løvetann på våren, og bringebær/sommerblomster om sommeren.  Vi har også en vandrebigård i Østerdalen der biene høster nektar fra røsslyng.

En koselig flokk med angorakaniner gir nydelig ull, som spinnes på spinneri til nydelig mykt angoragarn. Kaninene klippes forsiktig 4 ganger i året. De syns det er godt å få av seg det varme ulla, og er veldig rolige og fornøyde når de blir klippet.

Jeg er Soppsakkyndig og Nyttevekstkyndig, og i gode sesonger vil vi også tilby diverse sopp og urter i nettbutikken.

 

Vi leverer kun NORSK honning fra Gudbrandsdalen og Østerdalen!

All honning er slynget i romtemperatur, og vi leverer både rørt og urørt honning. Honningen er ikke oppvarmet, og er helt uten tilsetninger. Den urørte norske honningen vil begynne å krystallisere seg etter 4-6 uker, og vil da bli grovkornet. Vi fryser derfor den urørte honningen, slik at vi kan levere denne hele året. Den urørte honningen er nydelig på frokostblandingen, på bær og is.  Den rørte honningen er ferdig krystallisert, fast og smørbar i romtemperatur.

Vi følger Honningforskriften i forhold til produksjon og emballering. Det vil si at honningen ikke er oppvarmet slik at enzymene ødelegges, vi har eget slyngerom, og honningen leveres på ny, godkjent emballasje. Honningen er helt uten tilsetninger, kun ren honning rett fra bikubene.

Bier er grunnlaget for mye av matproduksjonen i verden, uten biene og andre innsekter ville vi ikke hatt epler, pærer, blåbær, jordbær, bringebær, planteoljer, mandler, avocado og mange andre matvarer. De fleste frukt og bær har en kort blomstringstid, og uten birøkterens innsats for å bygge opp en tilstrekkelig stor bistyrke, ville det blitt mye mindre avlinger. Biene er unike, ved at det er mange arbeidere som overvintrer, de begynner å produsere nye arbeidere tidlig, slik at når frukt og bær blomstrer tidlig om våren er det tusenvis av arbeidere klare til å samle nektar og pollinere blomstene slik at det blir rikelig med frukt og bær.