1.Tid for bær, med krem og flytende honning, oppskrift

Flytende honning

Nå er det tid for dyrkede bær, som jordbær, bringebær eller rips. Men også ville bær som blåbær, ville bringebær, molte eller blokkebær. Her er oppskrift til en nydelig dessert med bær, fløte/krem og flytende honning! Du trenger ikke mer for en nydelig smaksopplevelse!

Bringebær, jordbær, rips, blåbær, molte eller blokkebær med krem og flytende honning!

Prøv sesongens bær med krem, fløte eller vaniljesaus, og bruk flytende norsk honning direkte fra birøkteren istedenfor sukker. Det er bare helt himmelsk godt!  I tillegg er det mye sunnere enn sukker. Honning gir mindre blodsukkerstigning. Honning er blomstenes nektar, som biene behandler og tilfører melkesyrebakterier. Det gjør at honning er bra for den naturlige fordøyelsen, og i tillegg inneholder sporstoffer fra blomstenes nektar. Vår tids mat består av mye ultraprosessert mat, honning er helt naturlig! Enten flytende og urørt, eller rørt og naturlig krystallisert!

Flytende honning direkte fra birøkteren, det er slik honningen er når den slynges. Den er ikke rørt, heller ikke oppvarmet, bare tappet direkte på flaske eller glass.

Norsk flytende honning vil naturlig begynne å krystalliseres i løpet av 3-6 uker. For at vi skal levere flytende honning direkte fra birøkteren hele året, fryser vi den, slik at den ikke krystalliserings- prosessen starter. Dette vil ikke redusere kvaliteten på honningen. Dersom honningen din likevel krystalliseres før du rekker å bruke den opp, gjør du slik; du kan varme den i vannbad, maks 42° C inntil krystallene smelter. Temperatur inntil 42° vil ikke redusere enzymer, melkesyrebakterier, eller på noen annen måte redusere kvaliteten på honningen. Dette er en temperatur som naturlig oppstår i bikubene på varme sommerdager.

Ingredienser til en himmelsk smaksopplevelse:

-75 g bær(jordbær, bringebær, blåbær, molte, blokkebær) pr porsjon

-fløte, eller krem

-Flytende honning, akkurat så mye du vil ha

Da er det bare å nyte!